Eten met Bert
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Recepten
Voorgerecht
Kippensoep met Champignons
Ingrediënten
1 liter kippenbouillon
250 gr champignons
100 ml room
50 gr boter
60 gr bloem
60 gr wortel
1 grote kipfilet
Bereiding
4 personen | Bereidingstijd 30 min. |
Breng een pannetje met water aan de kook.
Doe hier de kipfilet in en kook in ca 15 minuten gaar.
Bak in een koekenpan de champignons lichtjes aan.
Smelt ondertussen in een andere (soep)pan de boter en voeg hier vervolgens de bloem aan toe.
Roer met een garde door elkaar en laat deze roux een paar minuutjes zachtjes bakken.
Giet dan de kippenbouillon er beetje bij beetje bij en blijf roeren met de garde.
Snijd de wortel in kleine stukjes en voeg toe aan de soep en kook nog een paar minuutjes mee.
Roer de room en champignons er door en warm nog even mee.
Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een beetje peper of zout toe.
Laat de kip uitlekken en trek met 2 vorken uit elkaar tot pulled chicken.
Serveer de romige kippensoep met de pulled chicken.
Naar boven scrollen