Kippenragout

Ingrediënten

  • 200 g roomboter
  • 175 g bloem
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 500 g kipfilet
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 1/2 l water
  • 1 bakje champignons

Bereiding

4 personen | bereidingstijd 30 min. |


  1. Breng water en bouillonblokjes aan de kook. 
  2. Voeg de kip toe en kook deze op middelhoog vuur in ca 15 minuten gaar.
  3. Laat de kip afkoelen in de bouillon.
  4. Pel en snipper de ui.
  5. Smelt boter in de pan en fruit de ui. 
  6. Voeg de bloem toe en gaar de roux circa 5 minuten. 
  7. Voeg de kippenbouillon toe, kook circa 10 minuten door. 
  8. Snijd de kip en paddenstoelen in stukjes.
  9. Voeg de paddenstoelen en kippenvlees toe aan de ragout en warm goed door.
  10. Breng op smaak met zout en peper.