Eten met Bert
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Recepten
Voorgerecht
Kippenragout
Ingrediënten
200 g roomboter
175 g bloem
1 ui (gesnipperd)
500 g kipfilet
2 kippenbouillonblokjes
1 1/2 l water
1 bakje champignons
Bereiding
4 personen | bereidingstijd 30 min. |
Breng water en bouillonblokjes aan de kook.
Voeg de kip toe en kook deze op middelhoog vuur in ca 15 minuten gaar.
Laat de kip afkoelen in de bouillon.
Pel en snipper de ui.
Smelt boter in de pan en fruit de ui.
Voeg de bloem toe en gaar de roux circa 5 minuten.
Voeg de kippenbouillon toe, kook circa 10 minuten door.
Snijd de kip en paddenstoelen in stukjes.
Voeg de paddenstoelen en kippenvlees toe aan de ragout en warm goed door.
Breng op smaak met zout en peper.
Naar boven scrollen