Bruschetta's met Ricotta en Ham

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr ricotta
  • scheutje olijfolie extra vergine
  • 1 bakje ricotta (250 gr)
  • 4 afbakbroodjes (bijv. ciabatta’s of gewoon een geroosterde boterham)
  • 1 el gedroogde basilicum of 2-3 blaadjes verse basilicum
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • parmaham of serranoham
  • snufje zout en peper

Bereiding

10 - 12 stuks | Bereidingstijd 20 - 25 minuten |


  1. Snijd het brood in plakjes en rooster/bak de broodjes bruin en knapperig.
  2. Zelf hebben wij kaiserafbakbroodjes gebruikt en elk broodje in ongeveer 4 plakjes gesneden. Bak ongeveer 5-7 minuten op 230 graden.
  3. Doe de ricotta in een bakje.
  4. Pers 1 teentje knoflook boven de ricotta uit. Voeg de basilicum, bieslook, scheutje olijfolie en een snufje zout en peper toe en meng alles door elkaar.
  5. Smeer een beetje van de ricotta op een broodje en leg daar een (halve) plak ham op.
  6. Afmaken met een snufje peper en smullen maar.