Eten met Bert
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Recepten
Voorgerecht
Asperge salade met geitenkaas
Ingrediënten
12 groene asperges
125 gr zachte geitenkaas (met honing)
40 gr waterkers (rucola kan ook)
6 plakken parmaham
2 eetlepels pecannoten
scheut olijfolie
1 eetlepel citroensap
blaadjes verse munt
peper en zout
Bereiding
4 personen | Bereidingstijd 20 min. |
Schaaf de rauwe asperges met de kaasschaaf over de lengte in dunne linten.
Verdeel de waterkers over 4 bordjes.
Verdeel hier de linten asperge over. Scheur de parmaham in stukken en leg ongeveer 1,5 plak op ieder bord.
Brokkel de geitenkaas in stukken en verdeel ook over de salade.
Hak of breek de pecannoten grof en strooi over de salade.
Hak de munt fijn en meng met de olijfolie, citroensap, peper en zout. Druppel deze dressing over de salade.
Lekker als voorgerechtje of als bijgerechtje.
Naar boven scrollen