Chilli Con Carne

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 200 gr bruine bonen
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 100 gr kidney bonen
  • 70 gr tomatenpuree (blikje)
  • 250 ml water
  • 2 x gesnipperde ui
  • 3 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 blokje runderbouillon
  • boter of olie
  • zout

Kruidenmix

  • 1 tl gemalen chiliflakes,
  • 1 tl korianderpoeder (ketoembar),
  • 1 tl gedroogde oregano,
  • 1 tl (ongezoete) cacaopoeder,
  • 1 tl kaneel,
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el (zoete) paprikapoeder

Bereiding

4 personen | bereidingstijd 6 uur |


  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even kort aan.
  • Doe de kruiden erbij en bak ze even kort mee.
  • Voeg het gehakt toe en rul deze mooi bruin.
  • Doe het gehaktmengsel in de slowcooker samen met de tomatenblokjes, tomatenpuree, water, runderbouillon blokje en naar smaak wat zout.
  • Meng alles goed door elkaar en zet de slowcooker voor 5 uur op ‘low’.
  • Na 5 uur voeg je de kidneybonen en de bruine bonen toe in de slowcooker en laat je alles nog een half uurtje lekker doorwarmen.

Tip:

Lekker met rijst.

 

Dit gerecht is ook goed te maken zonder slowcooker. Zie omrekentabel