Eten met Bert
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Recepten
Sauzen & Dressings
Botersaus
Ingrediënten
125 gr roomboter
35 gr bloem
5 dl bouillon
zout en peper
Bereiding
4 personen | bereidingstijd 20 min. |
Smelt 35 gr roomboter in de pan en roer de bloem er door.
Schenk een deel van de bouillon en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat.
Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen.
Laat de saus al roerend 3 minuten zachtjes doorkoken.
Roer van het vuur af de resterende boter met kleine stukjes tegelijk door de saus.
Breng de botersaus op smaak met peper en zout.
Naar boven scrollen