Couscoussalade met shoarmakip

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • 15 g munt
  • 15 g peterselie
  • 1 citroen
  • 200 g couscous
  • 3 el olijfolie
  • 2 el gembersiroop
  • 150 g kipfilet
  • 1 el shoarma kruiden zonder zout

Bereiding

 2 personen | bereidingstijd  10 min. |


  1. Snijd de komkommer en de tomaten in kleine blokjes.
  2. Hak de kruiden grof. Was en rasp de citroenschil. Pers de citroen uit.
  3. Wel de couscous.
  4. Meng de couscous in een ruime schaal met de komkommer, tomaat (ook vocht dat eventueel is vrijgekomen), driekwart van de kruiden, citroenzeste, citroensap, 1 el olijfolie en anderhalve eetlepel gembersiroop.
  5. Laat de salade tenminste 30 minuten trekken.
  6. Breng op smaak met versgemalen peper.
  7. Snijd de kipfilet in 10 reepjes en bestrooi ze met de shoarmakruiden.
  8. Verwarm 2 el olijfolie in een wok en roerbak de kipreepjes 4 minuten.
  9. Schenk er een halve eetlepel gembersiroop bij en roer goed door elkaar.
  10. Verdeel de couscoussalade over 4 borden en leg de shoarmakip ernaast.
  11. Bestrooi met de rest van de kruiden.