Pastasalade

Ingrediënten

  • 250 gr pasta (farfalle leent zich hiervoor het beste)
  • 250 gr gerookte kip
  • 250 gr gerookte spekreepjes
  • 75 gr veldsla
  • 3 bosuitjes
  • 300 gr cherrytomaatjes
  • 75 gr kruidenroomkaas

Bereiding

 4 personen | bereidingstijd  20 min. |


  1. Pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Bak ondertussen de spekjes gaar en licht knapperig. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  3. Snijd ondertussen de kip in reepjes, de bosui in ringetjes en halveer de cherrytomaatjes. 
  4. Zodra de pasta gekookt is, giet je het af in een vergiet.
  5. Spoel de pasta even af met wat koud water, zodat de ergste hitte verdwijnt.
  6. Doe de pasta weer in de pan en schep de kruidenroomkaas erdoorheen. Als het goed is smelt de roomkaas.
  7. Roer goed door totdat elk stukje pasta een goed laagje roomkaas heeft. 
  8. Doe nu de pasta in een grote kom, en doe alle overige ingrediënten erbij.
  9. Schep goed om.
  10. Maak af met wat versgemalen peper en zout en serveer!