TiraMonChou Cake

Ingrediënten

  • 3 bl gelatine
  • 2 pakjes MonChou á 100 g
  • 75 g basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 dl koffielikeur
  • 2 dl hele sterke koffie
  • 1 pakje lange vingers
  • 1 el cacaopoeder

Bereiding

8 personen | bereidingstijd 210 min. |


  1. Vet een cakevorm in met olie.
  2. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.
  3. Klop de MonChou met een mixer los en voeg de suiker toe.
  4. Sla in een andere kom de slagroom stijf.
  5. Knijp de gelatine uit en los deze op in de helft van de hete koffie.
  6. Roer hier de koffielikeur door.
  7. Meng dit door de MonChou en spatel er vervolgend de slagroom door.
  8. Doop de lange vingers in de rest van de koffie en leg een laag in de cakevorm.
  9. Verdeel er 1/3 deel van het MonChou-mengsel over.
  10. Herhaal dit nog 2 keer.
  11. Plaats de cake tenminste 3 uur in de koelkast. 
  12. Haal de cake uit de vorm en bestrooi met cacaopoeder.