Panna Cotta

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine of 1 g agar-agar
  • 2 vanillestokjes
  • 600 ml slagroom
  • 60 g fijne tafelsuiker
  • bosvruchtencoulis

Bereiding

6 personen | bereidingstijd 20 min. |


  1. Laat de blaadjes gelatine weken in een schaal koud water.
  2. Snijd de vanillestokjes in de lengte doormidden en schraap er de zaadjes uit.
  3. Verhit in een pan op laag vuur de slagroom met de vanillezaadjes, de vanillestokjes en de suiker (en de agar-agar als je die gebruikt). Meng goed.
  4. Neem de pan van het vuur zodra het mengsel aan de kook komt.
  5. Knijp de blaadjes gelatine zachtjes uit. Roer ze door de warme crème tot ze helemaal zijn opgelost.
  6. Verwijder de vanillestokjes.
  7. Verdeel de crème over zes soufflébakjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Z
  8. et de panna cotta’s dan 2 tot 3 uur in de koelkast, afhankelijk van hoe groot de bakjes zijn, tot ze mooi gestold zijn.
  9. Ga voor het storten met een dun mes langs de wand van de bakjes.
  10. Dompel de bodem van de bakjes anders een paar tellen in heet water.
  11. Serveer koud met een schepje bosvruchtencoulis.

 

Zelfgemaakte bosvruchtencoulis

Maak de coulis een dag van tevoren. Was 500 g bosvruchten en snijd ze in kleine stukjes. Doe de stukjes fruit in een keukenmachine en voeg 100 g fijne tafelsuiker en het sap van ½ citroen toe. Draai minstens 1 minuut op hoge snelheid (door de pitjes fijn te draaien komt de natuurlijke pectine vrij die de coulis een mooie, iets dikkere structuur geeft). Passeer de coulis door een fijne zeef om de pitjes te verwijderen. Wrijf de coulis met een pannenlikker door de zeef. Zet in de koelkast of in het vriesvak.