Eten met Bert
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Recepten
Hoofdgerechten
Quiche met gerookte zalm
Ingrediënten
1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
200 gr gerookte zalm in dunne plakjes
1-2 el pittige mosterd
3 eieren
1 el bloem
100 gr prei
250 ml slagroom
Witte peper en zout gemalen
2 tl dille fijn gehakt
Boter voor het invetten van de quichevorm
Bereiding
4 personen | bereidingstijd 30 min. |
Haal het quichedeeg 15 min. voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200° C. boven-/onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
Roer de mosterd beetje bij beetje door de slagroom en proef af en toe om te kijken of het mengsel niet te scherp wordt.
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm. (als je de vorm invet kun je het ook zonder bakpapier in de vorm leggen).
Versterk de rand met het overgebleven deeg. Bak de bodem blind op 200 graden 15 minuten.
Verdeel de zalm en prei op de bodem.
Roer de bloem, de melk, de slagroom de eieren en de dille door elkaar en breng het op smaak met zout en peper en giet dit mengsel over de zalm.
Bak de quiche onderin de oven op 200° C in ca. 45 minuten goudbruin
Naar boven scrollen