Quiche met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
  • 200 gr gerookte zalm in dunne plakjes
  • 1-2 el pittige mosterd
  • 3 eieren
  • 1 el bloem
  • 100 gr prei
  • 250 ml slagroom
  • Witte peper en zout gemalen
  • 2 tl dille fijn gehakt
  • Boter voor het invetten van de quichevorm

Bereiding

 4 personen | bereidingstijd  30 min. |


  1. Haal het quichedeeg 15 min. voor gebruik uit de koelkast. 
  2. Verwarm de oven voor op 200° C. boven-/onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
  3. Roer de mosterd beetje bij beetje door de slagroom en proef af en toe om te kijken of het mengsel niet te scherp wordt.
  4. Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm. (als je de vorm invet kun je het ook zonder bakpapier in de vorm leggen). 
  5. Versterk de rand met het overgebleven deeg. Bak de bodem blind op 200 graden 15 minuten.
  6. Verdeel de zalm en prei op de bodem.
  7. Roer de bloem, de melk, de slagroom de eieren en de dille door elkaar en breng het op smaak met zout en peper en giet dit mengsel over de zalm.
  8. Bak de quiche onderin de oven op 200° C in ca. 45 minuten goudbruin