Eten met Bert
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Recepten
Hoofdgerechten
Portobello met Pompoen Risotto
Ingrediënten
1 ui
150 gr risottorijst
500 ml bouillon
75 gr parmezaanse kaas
400 gr pompoen (in blokjes)
1 tl salie (vers)
500 ml groentebouillon
200 gr spinazie
6 portobello’s
Scheut droge witte wijn
Bereiding
6 personen | Bereidingstijd 45 min. |
Verwarm de grill voor in de oven of zet hem op 230 graden.
Doe de pompoenblokjes in een pan met water en kook 12 minuten en giet daarna af.
Snipper de ui en fruit aan in een pan. Voeg de risottorijst toe met de salie en 2 minuten later het scheutje wijn.
Als deze helemaal is opgenomen voeg je een scheut bouillon toe.
Voeg nu telkens wat bouillon toe als het vocht is opgenomen.
Dit doe je tot de rijst gaar is maar nog een wel een lekkere bite heeft.
Dit duurt ongeveer 20 a 25 minuten, het kan eventueel zijn dat je een beetje bouillon overhoudt.
Voeg de laatste paar minuten de spinazie toe en laat deze slinken.
Pureer de pompoen met een vork of een stamper fijn en schep op het laatst met ongeveer 60 gr van de parmezaanse kaas door de risotto.
Leg de portobello’s in een ovenschaal en bestrooi met de overgebleven kaas.
Gratineer ze 5 a 7 minuten in de oven.
Naar boven scrollen