Eten met Bert
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Recepten
Hoofdgerechten
Poolse Zuurkoolstoof
Ingrediënten
500 grzuurkool
200 gr zuurkoolspek, in reepjes
400 gr varkenslapjes, in blokjes
1 grove rookworst, in plakjes
2 uien, grof gesneden
1 rode paprika, in grove stukjes
1 groene paprika, in grove stukjes
3 tenen knoflook, geperst
1 tl marjolein
1 tl karwijzaad
1 tl pikant paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree
400 gr tomaten blokjes
2 el worchester
200 ml rode wijn
150 ml water
15 pruimen, doormidden
stuk of 10 aardappels, geschild en in stukken
scheutje tabasco
Bereiding
4 personen | bereidingstijd 210 min. |
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Zet een grote pan op het vuur en bak hierin het spek en de varkenslapjes rondom bruin.
Bestrooi met zout en peper.
Voeg het karwijzaad, de marjolein, de paprika’s en de uien toe, laat een minuut of 5 meebakken.
Voeg nu de knoflook en het paprikapoeder toe, bak 1 minuut mee.
Nu de tomatenpuree erbij, 3 minuten laten meebakken en dan afblussen met de rode wijn.
Laat dit 5 minuten sudderen.
Voeg nu de zuurkool, tomatenblokjes, pruimen, worchester, scheutje tabasco en het water toe. Meng goed door elkaar.
Schuif de pan ongeveer 3 uur in de oven.
Verdeel na anderhalf uur de aardappels over de pan.
Voeg het laatste half uur de rookworst pas toe. Klaar?
Proef of de zuurkool voldoende op smaak is en voeg anders nog wat worchester, peper en zout of kruiden toe.
Naar boven scrollen