Kiplasagne met kaassaus

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie; 
  • 1 kg kippengehakt; 
  • 1,5 kop bacon zonder zwoerd in stukjes; 
  • 2 uitgeperste tenen knoflook; 
  • 500 gr. prei in ringen; 
  • 1,25 kop wortels in blokjes; 
  • 2 el tomatenpuree; 
  • 5 dl kipbouillon van blokjes; 
  • 12 blaadjes voorgekookte groene lasagne. 
  • VOOR DE KAASSAUS: 
  • 4 el boter;
  • 0,5 kop bloem; 
  • 6,5 dl melk; 
  • 1 kop geraspte extra belegen kaas; 
  • 1 theelepeltje mosterd; zout en zwarte peper.

Bereiding

8 personen | bereidingstijd 45 min. |


  1. Olie verhitten in grote braadpan. 
  2. Bak hierin gehakt en bacon snel rul en bruin. 
  3. Voeg de knoflook, prei,en wortel toe en bak alles in circa 5 min. zacht. 
  4. Voeg de tomatenpuree, bouillon en zout toe. 
  5. Breng het mengsel aan de kook. 
  6. Dek het af en laat 30 minuten suddderen. 

SAUS MAKEN: 

  1. Smelt boter in een steelpan, voeg bloem toe en roer hier geleidelijk de melk door tot er een gladde saus ontstaat. 
  2. Breng de saus al roerend aan de kook en laat enkele minuten zachtjes koken. 
  3. Voeg de helft van de geraspte kaas en de mosterd toe. 
  4. Breng op smaak met zout en peper. 
  5. Verwarm de oven voor op 190 graden C. 
  6. Leg kipmengsel, de lasagne en de helft van de kaassaus afwisselend in laagjes in een ovenschaal(2,5 l). 
  7. Begin en eindig met de kip. 
  8. Giet de rest van de kaassaus erover, strooi de rest van de kaas erop en bak de lasagne een uur in de voorverwarmde oven of tot de lasagne borrelt en lichtbruin is.

Serveertips
Evt. zalig met een groene salade