Eten met Bert
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Recepten
Hoofdgerechten
Indiase zalmcurry met spinazie & kikkererwten
Ingrediënten
150 g zilvervliesrijst
2 uien
4 cm verse gember
2 tomaten
1 el (arachide)olie
2 el mild curry paste
400 g kikkererwten (blik)
200 ml kokosmelk
300 g zalmfilet
400 g wilde spinazie
1 limoen
Bereiding
4 personen | bereidingstijd 25 min. |
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen.
Schil de gember en snijd fijn.
Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui, gember en currypasta 3 min. op laag vuur.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Voeg de kokosmelk, kikkererwten en tomatenblokjes toe aan de curry en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm.
Snijd de limoen in partjes en de spinazie grof.
Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar.
Dit duurt ca. 3 min. Breng eventueel op smaak met zout.
Serveer met de rijst en de limoen.
Naar boven scrollen