Gnocchi met walnoten, witlof & basilicum

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1000 g gnocchi 
  • 500 g witlof
  • 100 g walnoten
  • 295 g gegrilde rode paprika's
  • 15 g basilicum

Bereiding

4 personen | bereidingstijd 10 min. |


  1. Verhit in een hapjespan 4 el olie en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in reepjes.
  3. Hak de walnoten grof.
  4. Voeg de laatste 3 min. de witlof toe en bak deze met de gnocchi mee.
  5. Laat ondertussen de paprika's uitlekken en pureer ze met de staafmixer tot een gladde saus.
  6. Voeg de paprikasaus bij de Gnocchi en en schep door elkaar.
  7. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  8. Bestrooi met de walnoten.
  9. Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de gnocchi.