Boerenhamburger

Ingrediënten

  • 400 gr rundergehakt
  • 300 ml runderbouillon
  • 2 kleine eieren
  • 80 gr paneermeel
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl zout
  • 1 tl cayennepeper
  • 50 gr roomboter

Bereiding

4 - 6 personen | bereidingstijd 60 min. |


  1. Meng het gehakt met de specerijen, de mosterd, de ketjap, de eitjes en het paneermeel.
  2. Is het mengsel iets te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe. Het gehakt moet een beetje plakkerig aanvoelen.
  3. Vorm met natte handen gehaktballen van het mengsel.
  4. Laat de ballen vervolgens een half uurtje rusten in de koelkast.
  5. Neem een grote braadpan en laat de roomboter smelten.
  6. Braad de gehaktballen aan weerszijden aan tot ze goudbruin zijn.
  7. Voeg de runderbouillon toe en laat de gehaktballen ongeveer 45 minuten garen onder een afgesloten deksel.
  8. De gehaktballen zijn het lekkerste met een flinke lik grove mosterd.