Eten met Bert
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Recepten
Hoofdgerechten
Gegratineerde Asperges
Ingrediënten
1 kg asperges
200 gr. yorkham
200 gr. lichtbelegen kaas, raspen
4 eieren, (niet te) hard gekookt
1 el bieslook, vers gesnipperd
1 el peterselie, vers gesnipperd
50 gr. roomboter, 6 krullen met de kaasschaaf van een pakje boter.
Paneermeel
Bereiding
4 Personen | Bereiding 40 minuten. |
Oven voorverwarmen op 180 c (heteluchtoven)
Begin met het schillen en bereiden van de asperges volgens het basisrecept.
Kook de eieren (niet te hard).
Rasp de kaas en snijd de ham in kleine stukjes.
Kaas- en ham stukjes met bieslook en peterselie mengen.
Asperges uitlekken en op theedoek wat laten drogen.
Ovenschaal (ca 20x30cm) licht beboteren.
Om en om een laagje ham-kaasstukjes erin leggen en dan een laagje asperges.
De geprakte hardgekookte eieren eroverheen verdelen en bestrooien met paneermeel. Het geheel licht aandrukken.
Krullen boter erbovenop leggen.
Ongeveer 20 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.
Naar boven scrollen