Gegratineerde Asperges

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • 200 gr. yorkham
  • 200 gr. lichtbelegen kaas, raspen
  • 4 eieren, (niet te) hard gekookt
  • 1 el bieslook, vers gesnipperd
  • 1 el peterselie, vers gesnipperd
  • 50 gr. roomboter, 6 krullen met de kaasschaaf van een pakje boter.
  • Paneermeel

Bereiding

4 Personen | Bereiding 40 minuten. |


  1. Oven voorverwarmen op 180 c (heteluchtoven)
  2. Begin met het schillen en bereiden van de asperges volgens het basisrecept.
  3. Kook de eieren (niet te hard).
  4. Rasp de kaas en snijd de ham in kleine stukjes.
  5. Kaas- en ham stukjes met bieslook en peterselie mengen.
  6. Asperges uitlekken en op theedoek wat laten drogen.
  7. Ovenschaal (ca 20x30cm) licht beboteren.
  8. Om en om een laagje ham-kaasstukjes erin leggen en dan een laagje asperges.
  9.  De geprakte hardgekookte eieren eroverheen verdelen en bestrooien met paneermeel. Het geheel licht aandrukken.
  10. Krullen boter erbovenop leggen.
  11. Ongeveer 20 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.