Broodje pulled chicken..

Ingrediënten

  • 1,5 kilo kipfilets of kippendijen +/-
  • 2 gesneden uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bouillon blokje kip
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel djahé (gember)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • Scheutje kookroom (light)
  • 1 eetlepel bloem
  • Turkse broodjes
  • Sla
  • Lente ui
  • Komkommer

Bereiding

8 personen | bereidingstijd 260 min. |


  1. Alle dik gedrukte ingrediënten gaan in de slowcooker..  
  2. Zet hem de slowcooker aan voor 4 uur op low.
  3. Let op: ik heb geen vocht toegevoegd!
  4. Na 4 uur haal je de deksel van de slowcooker, als het goed is kun je de kip nu met 2 vorken uit elkaar pluizen..
  5. Roer het geheel goed door elkaar en voeg een eetlepel bloem toe voor de binding…
  6. Als laatst nog een scheutje kookroom (light) voor een smeuïge pulled chicken, maar dit hoeft natuurlijk niet.
  7. Proef even, en voeg indien gewenst nog extra kruiden toe. Maak het naar je eigen smaak..
  8. Misschien vind jij het bijvoorbeeld lekker om er nog een theelepel sambal of chili poeder doorheen te roeren!
  9. Snij de lente ui en maak van de komkommer lange slierten met de kaasschaaf.. Ook de sla kan in een schaaltje.. Zo kan iedereen aan tafel zijn eigen broodje beleggen..

Dit recept kan ook in de oven worden gemaakt. Zie hiervoor de omrekentabel