Eten met Bert
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Recepten
Hoofdgerechten
Boerenhamburger
Ingrediënten
680 g rundergehakt
240 g worstvulling (slager)
1 kleine ui, gesnipperd
1 el worcestershiresaus
2 el tomatenketchup
120 g paneermeel
1 ei, losgeklopt
2 grote uien, in dunne ringen
6 hamburgerbroodjes of ronde volkorenbroodjes
6 kleine blaadjes sla
1 grote tomaat, in plakjes
barbecuesaus
Bereiding
6 personen | bereidingstijd 20 min. |
Vermeng in een grote kom het gehakt en de worstvulling met de gesnipperde ui, worcestershiresaus, ketchup, paneermeel en het ei.
Kneed het met de handen tot een gladde massa.
Verdeel het mengsel in 6 gelijke porties en vorm ze tot hamburgers van ca. 2 cm dik.
Leg ze verpakt in huishoudfolie minimaal 30 minuten in de koelkast.
Leg de hamburgers op een heet, licht ingevet grillrooster en rooster ze aan elke kant ca 8 minuten tot ze krokant en bruin zijn.
Verhit ondertussen op een grilplaat of een pan op het grillrooster wat olie en bak daarin de uienringen goudbruin.
Snijd de broodjes open en leg de onderste helft op een bord.
Beleg elke onderste helft met een blaadje sla, een hamburger, een plakje tomaat en wat uienringen.
Garneer met een dot barbecuesaus en leg de bovenste helft van het broodje erop.
Serveer met een frisse groene salade.
Naar boven scrollen