Babi Pangang

Ingrediënten

  • 550 gram Hamlappen
  • 2 grote Uien
  • 3 teentjes Knoflook
  • 3 eetlepels Basterdsuiker
  • 1 eetlepel Sambal
  • 5 eetlepels Ketjap (Sojasaus)
  • 70 gram Tomatenpuree
  • 250 ml Water
  • 1/2 Bouillonblokje (vleesbouillon)
  • 1 eetlepel Appelstroop
  • 1 eetlepel Maizena
  • 1 potje Atjar tjampoer

Bereiding

4 personen | bereidingstijd 40 - 50 min. |


  1. Snijd de hamlappen in repen van ongeveer 2 centimeter.
  2. Pel de uien en knoflook en versnipper deze.
  3. Roer de suiker, sambal en ketchap in een schaaltje door elkaar.
  4. Verwarm het 1/2 bouillonblokje in het water totdat het opgelost is. 
  5. Gebruik hiervoor een pannetje of zet de maatbeker met het water en bouillonblokje in de magnetron.
  6. Bestrooi de repen hamlappen met peper en zout en bak het vlees in een beetje olie aan.
  7. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze 4 a 5 minuten mee.
  8. Voeg het schaaltje met de basterdsuiker, sambal en ketchap toe en laat het vlees 15 minuten zachtjes stoven.
  9. Meng de bouillon met de tomatenpuree en appelstroop door elkaar en voeg dit toe aan het vlees.
  10. Laat het vlees nog 10 minuten zachtjes koken.
  11. Bind de babi pangang met maizena. Als je dit recept wil wecken laat de maizena dan achterwege!
  12. Laat de atjar tjampoer uitlekken. (als je wil wecken: bewaar dan het vocht)
  13. Doe de atjar tjampoer in een schaal en schep de babi pangang erover.

DIT RECEPT WECKEN?

Voeg de maizena uit dit recept niet toe.

Meng de uitgelekte atjar tjampoer door de babi pangang.

Vul gesteriliseerde weckpotten met behulp van een trechter.

Blijf bij het vullen 1 cm onder de rand.

Mocht je te weinig vocht hebben vul dat, dan aan met het vocht van de uitgelekte atjar tjampoer.

Sluit de weckpotten af met de inmaakring, glasdeksel en klemmen en weck de babi pangang voor 75 minuten op 100 graden.

LET OP: Voor het serveren van de geweckte babi pangang deze nog 10 minuten laten koken. 

Voeg dan de maizena toe volgens de instructies op de verpakking.