Asperges met Zalm (en papillotte)

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges
  • 2 zalmmoten
  • 100 milliliter witte wijn
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse dille

Bereiding

2 personen | bereidingstijd 25 min. |


  1. Schil de asperges en snijd de houtachtige onderkant van de asperges af. Kook de asperges 8 minuten voor in licht gezouten water.
  2. Dep de zalmmoten droog. Snijd de citroen in plakjes.
  3. Laat de asperges uitlekken. Leg ze daarna in het midden van een groot vel aluminiumfolie. Ik gebruik per persoon 1 vel aluminiumfolie.
  4. Leg de zalmmoot bovenop de voorgekookte asperges. Vouw de randen van het aluminiumfolie nu zo dat er een opstaand randje ontstaat. Schenk de witte wijn over de zalm en asperges.
  5. Besprenkel de zalm en asperges met peper, zout en olijfolie. Verdeel de schijfjes citroen over de zalm. Vouw vervolgens het pakketje helemaal dicht. Wikkel er eventueel nog een vel bakpapier omheen om er zeker van te zijn dat het pakketje goed dicht zit.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C en leg de papillottes op een bakrooster. Gaar de asperges en de zalm nu 15 minuten in het midden van de oven.
  7. Pak de pakketjes uit en strooi verse dille naar smaak over de zalm en asperges.