Aardappel Courgette Schotel

Ingrediënten

  • 250 gr aardappels
  • 1 courgette (ca 250 gram)
  • 100 gr feta
  • (2 el gesnipperde gedroogde tomaten voor een beetje pit)
  • 2 eieren
  • 1 grote ui
  • 1 bekertje creme fraiche (200 ml)
  • 1 rode peper
  • 50 gr speltmeel
  • versgemalen peper
  • olijfolie om in te vetten

Bereiding

2 personen | bereidingstijd 60 min. |


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de aardappels. Rasp de aardappels en courgette grof.
  3. Doe in een grote kom en voeg de eieren, crème fraîche toe en roer goed door.
  4. Snij de feta in stukjes. Voeg dit bij het courgette mengsel.
  5. Snipper de ui, rode peper en de knoflook.
  6. Fruit dit even aan in een klein beetje olie.
  7. Voeg dit samen met het speltmeel en een flinke draai peper bij de courgette.
  8. Meng alles door elkaar.
  9. Als het heel nat is, voeg dan eventueel nog een beetje speltmeel toe. Het mag wel wat vocht bevatten want door het ei wordt het tijdens het bakken wat vaster.
  10. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  11. Schenk/schep het mengsel in de ovenschaal en bak de schotel zeker 40 minuten.
  12. Zet de laatste 4 tot 5 minuten de grill aan. Hierdoor krijgt de schotel een mooi bruin korstje.