Surinaamse Kip

Ingrediënten

  • 6 kip drumsticks
  • 0,5 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 pepertje zonder zaadlijsten (rode peper of sterker naar smaak)
  • 1 Maggiblokje
  • Flinke snuf zwarte peper
  • Snufje pimentpoeder
  • 4 el sojasaus
  • 2 el zoete ketjap

Bereiding

6 personen | bereidingstijd 60 min. |


-- Marinade

  • Voor de marinade hak je de ui, knoflook en het pepertje helemaal fijn in een hakmolen. 
  • Leg de kip drumsticks in een platte schaal en schep daar het gehakte uimengsel op. 
  • Verkruimel het Maggiblokje en strooi dit samen met de peper en pimentpoeder erbij. 
  • Schenk de sojasaus en zoete ketjap erbij en smeer de kip heel goed in met je handen. 
  • Zorg dat de kip goed bedekt is met het gehakte uimengsel, dek daarna de schaal af en zet deze in de koelkast. 
  • Laat minimaal 8, en bij voorkeur 24, uur marineren.

-- Bereiding

  • Stook de bbq op ongeveer 200 graden.
  • Leg de kip op het indirecte deel van de bbq en laat in ongeveer drie kwartier gaar worden. 
  • De kip moet donkerbruin worden.
  • Serveer de kip met bijvoorbeeld Surinaamse nasi en komkommer op zuur.