Eten met Bert
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Home
Recepten
Voorgerecht
Bijgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Sauzen & Dressings
Salades
Barbecue
Slowcooker
Kruidenmixen
Blog
Keukenweetjes
Kookmethoden
Keukengerei
Over ons
Contact
Recepten
Barbecue
Surinaamse Kip
Ingrediënten
6 kip drumsticks
0,5 ui
2 teentjes knoflook
0,5 pepertje zonder zaadlijsten (rode peper of sterker naar smaak)
1 Maggiblokje
Flinke snuf zwarte peper
Snufje pimentpoeder
4 el sojasaus
2 el zoete ketjap
Bereiding
6 personen | bereidingstijd 60 min. |
-- Marinade
Voor de marinade hak je de ui, knoflook en het pepertje helemaal fijn in een hakmolen.
Leg de kip drumsticks in een platte schaal en schep daar het gehakte uimengsel op.
Verkruimel het Maggiblokje en strooi dit samen met de peper en pimentpoeder erbij.
Schenk de sojasaus en zoete ketjap erbij en smeer de kip heel goed in met je handen.
Zorg dat de kip goed bedekt is met het gehakte uimengsel, dek daarna de schaal af en zet deze in de koelkast.
Laat minimaal 8, en bij voorkeur 24, uur marineren.
-- Bereiding
Stook de bbq op ongeveer 200 graden.
Leg de kip op het indirecte deel van de bbq en laat in ongeveer drie kwartier gaar worden.
De kip moet donkerbruin worden.
Serveer de kip met bijvoorbeeld Surinaamse nasi en komkommer op zuur.
Naar boven scrollen