Witlofsalade met Kip, Kaas, Appel, Walnoten en Rozijnen

Ingrediënten

  • 3 stronken witlof
  • 3 plakken kaas
  • 1 appel
  • 1 bosui
  • 50 gram walnoten (ongezouten)
  • 3 eetlepels blanke rozijnen
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

4 personen | bereidingstijd ca 15 min. |


  • Doe de blanke rozijnen in een kom en wel deze terwijl je de rest van de salade gaat maken.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en snijd de bittere binnenkant er samen met het kontje af. 
  • Snij daarna de witlof in dunne ringen en doe dit in een ruime kom.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine stukjes (je hoeft de appel niet te schillen).
  • De bosui snij je in dunne ringen en de plakken kaas in kleine blokjes. 
  • Giet de rozijnen af. 
  • Hak de walnoten in grove stukken. 
  • Doe alles bij de salade in de kom behalve de walnoten.
  • Maak de dressing door de volgende ingrediënten in een kommetje te mixen: Griekse yoghurt, azijn, gembersiroop, honing, olijfolie en peper en zout naar smaak. 
  • Schep dit door de witlofsalade en breng eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout.
  • Ingrediënten 
  • Vlak voor je de salade gaat serveren strooi je de walnoten erover en eet smakelijk!